28/9

det har blivit allt från lunch med josse, till öland, till filmmys, till matlagning och kanelbullsbak i helgen. är dessutom fortfarande massa förkyld. uh. skickade in grupparbetet igår med, riktigt skönt. helgen har gått riktigt snabbt. känns inte som den varit egentligen, precis som att man har gjort för mycket liksom.
på onsdag är det seminarium igen och på fredag är det tenta. man är ju sjukt nervös inför tentan, men jag hoppas att det kommer gå bra. fast, jag har nog inte hunnit bli nervös inför den än, det är mer än irriterande tanke. är däremot riktigt nervös inför provträningen ikväll med IFK Kalmar. Hur ska detta gå?! dom är sjukt bra. ska kvala upp i 1an och allt. "du kan inte sumpa den här chansen" säger dem, men och det är väl klart att jag inte kan! nu jävlar! (jag hoppas verkligen att det går vägen, annars vill jag bara sjunka genom marken för ett tag).

nu blir det lite plugg, fast, jag hade hellre gjort något annat. lite plugg och lite annat - kompromiss med mig själv.

24/9

igår provtränade jag med Kalmar Södra. det gick väl okej. var riktigt nervös och hade fel skor, men det gick okej ändå. fick däremot ingen respons från tränarna mer än att de sa att det är träning på måndag nästa gång och att jag kunde komma då, hmm. ikväll skulle jag egentligen provtränat med IFK Kalmar, men så har jag blivit krasslig i halsen och förkyld och sånt, så blir flyttat till måndag. är så nervös, det är ett bra lag dessutom. IFK ska kvala på till div 1 nu snart, sen har de b-lag i 3an (och c,d-lag i 4,5). samtidigt känns det riktigt kul att ens få chansen att prova spela med ett så pass bra lag .. och varför inte chansa och satsa på att man klarar det liksom? jag har ju ingenting att förlora direkt.

smart som jag var hade jag bokat tvättid mellan 07.00-10.00 imorse. lagom trött nu. imorgon blir det till att sova ut liiite iallafall. eftersom det inte blir någon träning idag blir det väl idol eller något. funderar på att baka kanelbullar eller laga mat coh frysa in eller något sånt. ska plugga lite med i och för sig så får la se. hade det inte varit värsta stormen ute hade jag kanske cyklat och kollat på träningen, nu får det nog räcka med att cykla till affären.

imorgon spelar Dead by April på Tivoli, som jag vill va där då!!!

20/9

för ett litet tag sedan slog klockan om till söndag.
igår var mamma och pappa uppe hos mig i kalmar och hjälpte till att fixa det sista i rummet. blev faktiskt rätt bra - jag är nöjd iallafall. åkte med dom hem så nu är jag i skåne igen. igårkväll träffade jag jonas, trevligt. imorse (eller i middags eller vad man nu vill kalla det) var det match borta mot Billesholm. trodde verkligen inte att jag skulle få spela speciellt mycket i och med att jag inte tränat med laget, men det visade sig att jag fick spela hela matchen som mittback - MITTBACK! jo men det funkade rätt bra, inte världens roligaste plats att spela på, men det var kul att få spela över huvud taget :) 0-0 blev det, orättvist enligt mig, men sån är fotbollen.
under eftermiddagen har det bara varit plugg och så, och grillning här hemma. vid 20 var det gospelkonsert i kyrkan, riktigt bra och man blev riktigt sugen på att vara med, hehe. för ett tag sedan kom jag hem efter att ha sett "Benyam and the bullydrops" (Daniel Lemmas bror). Mysig musik och riktigt bra är dem!
Imorgon blir det nog Väla en liten runda, men måste verkligen plugga så att grupparbetet blir färdigt. sen bär det av till kalmar igen. sånt är det.

en sak gillar jag inte,
det är någon som ringer till mig jätteofta, med dolt nummer, och varje gång jag svarar lägger denna någon på. irriterande och lite obehagligt faktiskt... hmm.


16/9

jag gillar inte måsten!

han verkar ha mycket saknad inom sig
saknad för alla, utom mig
känns ju kanon...

grupparbete
seminarium imorgon
nästa grupparbete
skåne i helgen? jo kanske det, eller, troligen

14/9

nyss hemkommen från plugg och böghög hos sofie. när de andra stack till mcdonalds, typ nyss, drog jag och anders hem. jag är så sjukt trött. arbetet är inte färdigt, så lär få gå upp i tid imorgon och göra klart det innan det ska vara inne, och så kom jag på att jag ska tvätta också! usch.
filmkväll imorgonkväll (igen)? det hoppas vi på!
hade en i fredags typ och en igår. mys. haha.

nä. jag får skriva mer en annan gång. godnatt!

11/9

det var ett tag sen jag skrev här nu. det har varit ganska mycket så har helt enkelt inte hunnit. iförrgår lämnade jag in min första del som ska resultera i ett grupparbete och sedan redovisas i ett seminarium. det är annorlunda på högskola. jag både gillar och ogillar det. kan tycka att det är lite för mycket flum för mig, vill ha mer vetenskapligt och ''såhär är det'' och ''det här ska du lära dig'' osv. mer medicin och så.

när jag nu kom ihåg att ta med mina joggingskor till kalmar, tror ni inte jag glömde sportbh då?! störigt! fick bli en hemmagjord lösning, men måste åka och köpa en ny - här ska det tränas! sprang en runda igår, men i och med att jag knappt hittar här fick det bli att mest springa rakt fram så att jag skulle hitta hem igen, haha. hittade förresten kalmar södras fotbollsplaner och så, och så bara låg en boll där så lekte lite med den :P

igår hade vi vår finsittning. det var riktigt kul. började med förfest hos anders, sen sittning på kåren, mellanfest på taket, fest på kåren. sittningen bestod av 3 rätters middag (varför är det alltid så sjukt lite mat då?) och massa spex och sång. de ville ha upp folk på scenen från varje bord vid olika tillfälle och på något vänster slutade med att jag stod där med anders och 6 andra från de andra borden. de hade haft tävlingar innan där tjejen skulle ligga på marken med en banan i munnen och killen skulle sen göra armhävningar över henne och äta upp bananen. vi visste att något sånt väntade oss, med andra ord. det visade sig att det för oss gick ut på att tjejen skulle ha en sån "luftpump" mellan benen med en ballong påträdd för munstycket och så skulle killen liksom stå bakom och pumpa i luft genom att ha pumpen mellan sina knä. sjukt käppt (men rätt kul haha) och alla sa sen att det såg så sjukt roligt ut, haha. pinsamt (och tyvärr filmades det hela). efter mellanfesten på taket blev det dans på kåren till det stängde vid 1. riktigt rolig kväll.

idag åker många "hem", fast jag stannar kvar. kristoffer fyller år idag (grattis!!) så det skulle vara någon fest idag, men tror inte jag orkar faktiskt. blir nog hemmakväll bara, eller något lite lugnare. det är sagt att jag ska träffa hjalmar idag och imorgon ska jag nog hänga lite med fredrik :)

måste skriva lite på arbetet idag med, och så hade jag tänkt laga mat men har inte tagit ut köttfärsen från frysen, så blir väl rester idag och matlagning imorgon! skulle laga lax igår, gick ju lagom bra.

åh, jag har nog inte sagt det, men på brännbollen här om dagen fanns där några som stod och delade ut klubbor och kinderägg. vi ville så gärna ha kinderägg, men då var man tvungen att komma på en affärsidé och lämna in den. vi spånade lite fort och kom på vars en, lämnade in dem (helt oseriöst) och fick våra kinderägg och leksaker och var sjukt nöjda, haha. och vet ni? det visade sig att jag vann sen (jag och typ 4-5 till), haha, sånt där presentkort på bio! helt otippat att det skulle gå igenom - en cykel med paraply.
har säkert glömt skriva mycket här, men det händer saker hela tiden verkligen.

btw,
missyou

right now - akon


7/9

jag måste verkligen plugga! men åh, det finns så mycket som är roligare nu.
vi hade första föreläsningen idag, man kan nog säga att det var lite som en introduktion till omvårdnaden, lite historia och så. nä men det var väl rätt intressant. nu har vi börjar med studieuppgift 1 där den enskilda delen ska publiceras redan på torsdag (därav att jag verkligen måste plugga, men en heldag i skolan imorgon och sen är det ju brännboll och massa, hmm). efter lunch när vi satt i biblioteket och pluggade pratade vi om vår 3 veckors praktik som kommer snart inom äldrevården. sofie och kristoffer försökte göra allt för att avskräcka oss genom att berätta alla äckliga historier om bajs på golv och påsar på magen som läkte. mums.

ikväll blir det plugg och te. plugg, te och förhoppningsvis mys med film eller något tv-avsnitt.
missyou

6/9

i fredags åkte jag hem till Höganäs med fredik. kändes både bra och mindre bra att lämna Kalmar, men det blev en bra helg ändå. jag har i och för sig inte gjort sådär jättemycket. köpte mig en ny mobil igår då min gamla är helt knas och lånade lite böcker på biblioteket till skolan. igår spelade sverige mot ungern - ibland bara älskar man zlatan! 93.08 - 1-2 till sverige! härligt.
imorse ringde cykelhandlaren från Kalmar. nu har jag snart en cykel! hans son skulle tydligen sälja sin, så ja, nu slipper jag kanske gå så mycket :)
jo förresten, i helgen träffade jag jonas också.
idag är det match! KDFF-HIK, 15.00. Taggtråd säger jag bara!
Vid 19 åker vi tillbaka till Kalmar igen. Skolan börjar på riktigt imorgon och nollningen fortsätter. Hoppas allt kommer gå bra och så, ja speciellt med plugget då.

"kärlek är ett brev skickat tusen gånger"

3/9

först, glömde berätta en sak i tisdags.
det lätt roligaste den kvällen var när vi satt på olearys och en tjej spillde ut sin cider. borden lutade lite så hon som satt mitt emot blev blöt om sina fötter. snabbtänkt som hon var tog hon ett tomt glas och samlade upp drickan från bordet i glaset och gav tillbaka det till tjejen som spillt. utan att hon visste var det kom ifrån tackade hon och svepte det i ett drag. så sjukt kul.

igår var det gardenparty. samling för lite förfest och så vid 4 och sen vart det insläpp vid 5-tiden, lite efter kanske. vid 6 drog det igång med dans på både bord och bänkar, sång och lite av varje. det var verkligen jättemycket folk där redan då och när det väl blev mat sen var det nog den mest oseriösa måltid jag ätit. inte för att det var något fel på maten, men när man satt där och åt kunde folk stå på bord och bänkar bakom och så skulle man sjunga och det hände så mycket liksom, haha. kvällen innehöll det mesta... riktigt mycket folk, dans dans och ännu mer dans till såväl liveband som DJ. det var en väldigt rolig kväll. vi drog typ hem vid 1-tiden eller så, lagom trötta och sega. när jag och anders varit och hämtat hans cykel var väl klockan halv 2 något, och då var det bara till att traska den sista biten hemåt (lite jobbigt att inte gatubelysningen funka på en stor del av vägen). mycket lyckad kväll!

idag var det lite genomgång angående kurslitteratur och schema och sånt, inget särskilt betungande. ikväll blir det första hemmakvällen. det verkar som att många åker hem i helgen. jag är en av dem och åker efter den förberedande föreläsningen imorgon, men har lite delade meningar om att åka hem. det känns lite tråkigt när det händer så mycket kul i helgen. bland annat missar jag sjösjukan imorgon och ''get down and dirty'' på lördag, vilket låter spännande, hehe. men ja, tillbaka i kalmar redan söndagkväll och så är det hela nästa vecka med skoj också - och då börjar skolan på riktigt med.

jag har två saker jag verkligen måste göra.
1 - fixa kurslitteratur
2 - skaffa en cykel (det är inte nådigt att vandra kalmar runt dagligen inte)
sen känns det som det är jättemånga andra saker man bör göra. borde nog tänka över det så att jag inte missar något.

iallafall, såhär efter några dagar i kalmar kan jag säga att jag trivs väldigt bra, och bättre kommer det nog bli (får vi hoppas ^^,)

2/9

00.52
-"heeej dick!"
+"heeej dack!"
-"jag slog i"
+ "och vi drack"
- "hej dickom dickom dack"
+ "hej dickom dickom dack"
"för uti kalmar stad
ja där finns det ingen kvast
förrän lördagen."

trubadurkvällen var okej, inte jättebra men okej.
efteråt blev det studentpuben och sen olearys.

imorgon är det lång sovmorgon till förfesten vid 4 som är innan gardenpartyt. det blir nog kul!



och varför?
jag orkar inte med det längre
jag säger bara:
håkan hellström;
"jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig"

1/9

trejde dagen i kalmar och än så länge så trivs jag väldigt bra (och mycket bättre än jag trott att jag skulle göra). fint väder har vi och stan är väldigt mysig och fin och sådär. uppropet igår gick bra. det kändes lite ensamt i början för man hade verkligen ingen att prata med och så, men redan efter bara ett litet tag löste det sig. gårdagen bjöd först på en liten "stadsvandring". sen drog vi alla från humanus ner till en park vid vattnet och lekte lite, åt grillad korv och sjöng kalmarsånger.. kul. efteråt gick vi till studentpuben och hängde där tills corehouse (typ nattklubb) skulle öppna vid 22. vi stod i kö i mer än 1 timme för att komma in och man kände sig verkligen som en packad sill, men det gick det med. alla olika institutioner har sånger mot varandra och även om sig själva, så i kön stod vi och sjöng mot de andra, riktigt kul. ska skriva ut något exempel sen när jag kommer på hur dom gick, haha. jag hittade knappt hem igår efter corehouse, kändes lite sådär att behöva ta upp en karta, hmm.
imorse hade jag som uppdrag att ringa och se så att kristoffer och anders hade kommit upp. kan ju säga att det gick lite sådär med kristoffer. skulle möta upp de andra vid stationen kvart i 9 och jag missbedömde sträckan dit helt (eller så gick jag en väldig omväg) för det tog typ hur lång tid som helst, men vi hann precis till någon välkomstcermoni eller vad man nu ska säga. sen drog vi bara runt i stan lite och stannade till på novischmässan för att köpa biljetter till morgondagens garden-party, blir nog riktigt kul. skaffade även ICA-kort - vuxenpoängen bara regnar över mig. lunchade med mattias när de andra drog hem för att äta och nu sitter jag här och ska fixa lite smågrejer. ikväll ska vi mötas upp för att gå till någon förfest på lindö och sen blir det trubadurkväll :)
jag längtar inte hem speciellt heller, trodde att jag skulle göra det. man hinner nog inte med det nu när det händer så mycket hela tiden - det är gött .. men det finns en jag saknar, förgäves.

"Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig" - håkan hellström
(precis som att jag hade skrivit den)


RSS 2.0